Nieuwbouwzondag

Concrete House

Bezoek twee Concrete House woningen tijdens de Nieuwbouwzondag op zondag 22 oktober, van 10u tot 17u. U kan deze woningen zonder afspraak bezoeken. Iedereen welkom!

Adres:
– Busschotstraat 105, Begijnendijk
– Bremberg, Werchter

   

Lage energiewoning in beton
E-peil 14 – Begijnendijk

Het doel was om een energiezuinige (E-peil 14!), compacte en eigentijdse woning te bouwen. Vanaf het begin werd de nadruk gelegd op budgetvriendelijkheid, zowel voor de bouwwijze als voor het energieverbruik. Tevens was het de bedoeling om een strakke architectuur te bekomen met eenvoud in materiaalgebruik. Al deze verschillende aspecten leidden al snel naar een woning in beton. Een strak en eenvoudig materiaal met zeer hoge luchtdichtheid en prima eigenschappen op vlak van thermische inertie. Het gladde prefabbeton kan rechtstreeks geschilderd worden of rechtstreeks als afgewerkte wand dienen. Het ruimtelijk gevoel primeert en wordt mede mogelijk gemaakt door grote raampartijen in de achtergevel. Door de bouwmethode met betonnen wanden werd de bouwtijd tot een minimum herleid.

Lage energiewoning in beton
E-peil 12 – Werchter

Als uitgangspunt voor het ontwerp van de woning stond een energiezuinige woning (E-peil 12!) met open grondplan voorop. De leefruimtes lopen hierbij volledig over in elkaar. De ruime vide aan de achterzijde van de woning draagt er tevens toe bij dat ook het gelijkvloers en de verdieping met elkaar in contact staan. Aan de vide is tevens een hoog raam aangebracht dat ervoor zorgt dat de woning zal baden in het licht. Door de noordelijke oriëntatie van de tuin komt er hierdoor toch nog veel licht binnen, zonder dat er kans bestaat op oververhitting van de woning. De thermische inertie van beton zorgt voor een zeer constant klimaat in huis en voor een uiterst klein verbruik voor verwarming en koeling. Aan de achterzijde van de woning is een overdekt terras voorzien, dat door de betonconstructie zonder kolommen kon worden uitgevoerd. Door de bouwmethode met betonnen wanden werd de bouwtijd tot een minimum herleid.

 

Contacteer ons

Bent u geïnteresseerd in betonbouw en wilt u graag een afspraak maken? Of heeft u vragen over Concrete House? Aarzel niet om ons te contacteren of onze kijkwoning te bezoeken.

inspiratieboek
Bezoek 2 Concrete House woningen tijdens de Nieuwbouwzondag Meer weten