Projectbouw in prefab beton

Duurzaam bouwen in beton

Beton is een sterk materiaal dat voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. Zo is prefab betonbouw, door de grote draagkracht van de elementen en de korte bouwtijd, zeer geschikt voor projectbouw. Concrete House realiseerde al meerdere grote projecten in prefab beton.

Waarom projectbouw in beton?

Bouwen in beton betekent duurzaam bouwen. Zo wordt de betonnen constructie voorzien van gevelisolatie en, door de eenvoud van het concept en na optimalisatie van bepaalde aansluitingsdetails, worden koudebruggen vermeden. Daarnaast ligt de thermische capaciteit van beton maar liefst zes keer hoger dan die van hout, waardoor u bespaart op verwarmingskosten. Ten slotte vermindert een constructie op basis van glad bewapend beton het aantal onderlinge aansluitingen tussen de elementen, wat de luchtdichtheid ten goede komt.

Stijlvol en modern bouwen in beton

Naast alle praktische voordelen van betonbouw mogen we ook de esthetische pluspunten niet vergeten. Betonbouw staat gelijk aan moderne, strakke architectuur waarbij grote raampartijen geen enkel probleem zijn. Door de grote draagkracht van het materiaal kunnen de wanden bovendien slank gehouden worden.

 1. Bezoek onze kijkwoning

  In Olen kan u onze kijkwoning bezichtigen. Hier krijgt u meer informatie over de gebruikte materialen en de werkwijze van ons bouwsysteem. De modelwoning is te bezoeken elke zaterdag van 13u -17u (van 1 november tot 31 maart is deze open tot 16u).

 2. Vind een architect

  Concrete House heeft zelf geen architecten in dienst, maar we kunnen u wel in contact brengen met architecten in uw buurt die vertrouwd zijn met ons bouwsysteem. Het staat u ook vrij om een architect te kiezen die nog geen ervaring heeft met Concrete House.

 3. Bespreken van een voorontwerp

  Zodra er een voorontwerp is opgemaakt door de architect bespreken wij dit samen met u. Aangezien een betonwoning meer architecturale vrijheden biedt, denken we ook graag mee over mogelijke optimalisaties - zowel op vlak van structuur als prijs. Op basis van dit voorontwerp maken we een prijsraming zodat u steeds zicht hebt op uw budget.

 4. Omzetten naar bouwaanvraagplannen

  Zodra het voorontwerp op punt staat maakt de architect de bouwaanvraagplannen op. Op basis van deze plannen kan Concrete House een gedetailleerde offerte maken. Na bevestiging wordt uw project opgenomen in onze planning en starten we met de voorbereidingen. Zo kunnen we aan uw project beginnen zodra de bouwaanvraag verkregen is.

 5. Gesloten ruwbouw

  Ongeveer 8 à 10 weken na aanvang van de werken zijn de ramen en deuren van uw betonwoning geplaatst. De binnenafwerking kan beginnen! Omdat een woning van Concrete House een zeer beperkte energievraag heeft, kunnen wij u bijstaan om de verschillende technieken te optimaliseren en op mekaar af te stemmen. Hiervoor hebben we energiespecialisten in huis.

Uw bouwproject in beton

Maak een afspraak voor meer informatie

Beton is een dankbaar materiaal dat zich uitstekend leent voor projectbouw.

Download onze brochure
Huizenkijkboek
inspiratieboek
Vraag je huizenkijkboek aan Download nu