5

22 oktober 2023 – Nieuwbouwzondag te SCHILDE

Concrete House

Op 22 oktober 2023 organiseert de krant “De Zondag” opnieuw het evenement Nieuwbouwzondag over heel Vlaanderen. Nieuwbouwprojecten, modelappartementen, kijk- en inspiratiewoningen en nieuwe verkavelingen openen speciaal voor kandidaat-bouwers op die dag hun deuren.

Ook tijdens deze editie heten wij u van harte welkom in een energiezuinige Concrete House woning.

Situering

De woning is ingeplant in een parkgebied met waardevolle bomen. De bestaande loofbomen werden zoveel als mogelijk behouden en waar nodig beschermd tijdens de uitvoering van de werken. Door het behoud van de natuurlijke omgeving komt de strakke vormgeving van de woning – met een afwisseling van gevelvlakken in zichtbeton, gevelisolatie met wit en zwart pleisterwerk, en met grote glaspartijen aan  de tuinzijde – extra tot uiting.

Concept opbouw-indeling

De woning is quasi volledig onderkelderd. Met uitzondering van de technische ruimte is de kelder opgevat als één grote ruimte. Deze ruimte kan zeer polyvalent worden gebruikt en wordt verlicht door een grote glaspartij in het plafond. Deze lichtstraat is gesitueerd in de vloer van de bovenliggende eethoek en sluit aan tegen de grote raampartij op de achtergevel waardoor het licht rijkelijk de kelderruimte binnenstroomt.

Het gelijkvloers is opgebouwd uit een zeer ruime open leefruimte, met zithoek, eethoek en keuken met kookeiland. Deze leefruimte is over de volledige lengte voorzien van een raampartij, van vloer tot plafond, met een prachtig uitzicht op de tuin, het terras en het zwembad. De dienstruimtes, inkom met vestiaire en toilet, de bijkeuken en wasplaats, en een speelkamer voor de kleinkinderen zijn gesitueerd aan de volledig gesloten voorzijde van de woning. Enkel de glazen inkompartij opent de woning naar de straat. De luifel van de overdekte inkomzone wordt doorgetrokken tot aan de carport voor 2 auto’s waardoor de horizontaliteit van de woning, in contrast met de verticaliteit van de hoge bomen, extra wordt benadrukt.

Op de verdieping zijn 2 slaapkamers, waarvan één kan opgesplitst worden in 2 kleinere kamers, voorzien. Iedere slaapkamer heeft een eigen dressing, badkamer en toilet. Ook deze ruimtes hebben allemaal door de grote glaspartij op de achtergevel, van vloer tot planfond en over de volledige breedte van de achtergevel, een schitterend uitzicht naar de tuin. De structurele opbouw, met  prefab betonnen wanden en predallen, heeft tot gevolg dat enkele de buitenwanden en de wanden langsheen de trap een dragende functie dienen te vervullen.

De buitenschil is zeer goed geïsoleerd en luchtdicht opgebouwd wat uiteraard een belangrijk pluspunt is op vlak van energieverbruik en duurzaamheid. Het uitkragend volume van de verdieping t.o.v. de grote raampartij op het gelijkvloers vermijdt de oververhitting in de leefruimtes. De niet-dragende wanden tussen de verschillende functies/kamers zijn opgebouwd uit kastelementen en/of gyprocwanden. Deze ‘vrij te herschikken’ elementen maken de inrichting van de woning zeer flexibel. De combinatie van een zeer performante buitenschil en een grote vrijheid tot indeling maakt dat deze woning, ook in een verder toekomstperspectief, als zeer duurzaam kan beschouwd worden.

Materialisatie

De natuurlijke uitstraling van het industrieel, in het zicht blijvend beton van de wanden en plafonds, wordt doorgetrokken in de vloerafwerking in polybeton. Deze combo geeft aan het interieur van de woning een zekere brutalistische, pure uitstraling. Het vast meubilair, binnendeuren, e.d. zijn op maat gemaakt met gebruik van dezelfde vormentaal en afwerking. Door deze consequente keuzes straalt de woning, ondanks haar semi-industriële opbouw, rust en warmte uit.

Technieken

De woning is voorzien van de meest performante technieken:

  • Domotica en overwegend LED-verlichting
  • Ventilatie D+ (ingestort in de betonvloeren)
  • Warmtepomp lucht-water met overal vloerwarming (verwarming en koeling)
  • Zonnecollectoren met boilervat voor opwarming SWW
  • Fotovoltaïsche zonnepanelen

Samengevat

Een uitgepuurde , strakke woning, die zich door de ligging in het park, door een doordachte ruimtelijke en vormelijke opbouw en door de consequente materiaalkeuze presenteert als  een ‘impressionant’ project.

Waar?   De Goudvink 8 – 2970 SCHILDE

Wanneer?  
Zondag 22 oktober 2023 – 10u00 tot 17u00
.

Tot dan!

Contacteer ons

Bent u geïnteresseerd in betonbouw en wilt u graag een afspraak maken? Of heeft u vragen over Concrete House? Aarzel niet om ons te contacteren of onze kijkwoning te bezoeken.

19 mei - Open Wervendag
inspiratieboek
te Rijkevorsel Meer info