6

Onze kantoren zijn gesloten van zaterdag 13 juli tot en met zondag 4 augustus vanwege het bouwverlof. Wij wensen jullie een fijne zomer!

Energiezuinig bouwen

Duurzaam bouwen in beton

Met Concrete House stellen wij onze knowhow ter beschikking van al wie op zoek is naar een nieuwe manier van energiezuinig bouwen en daarbij tal van voordelen wil genieten. Het gebruik van prefab beton verleent huizen een hedendaagse soberheid, terwijl ze toch over een enorm thermisch comfort beschikken.

 

Streven naar een laag E- en S-peil

Samen met de EPB-verslaggever bekijken we hoe er optimaal een laag E- en S-peil gehaald kan worden door:

 • Hoge isolatiewaarden
 • Thermische inertie
 • Luchtdichtheid
 • Principe van compact bouwen (kelder + gelijkvloers + verdieping)
 • Slim gebruiken van oversteken, zonwering, …
 • Warmtepomp met vloerverwarming
 • Ventilatiesysteem type D met WTW en bypass/CF
 • PV installatie
 • Zonneboiler
 • Batterij pakketten voor meer onafhankelijkheid en minder netwerkkosten

Klanten met een grote passie voor hernieuwbare energie kunnen kiezen voor een energie neutrale woning. Voor hen kunnen de technieken gecombineerd worden in één box, de Litobox.
In deze compacte box (3m²) alle bovenstaande technieken geïntegreerd worden.

Wil je meer weten over energiezuinig of energieneutraal wonen? Breng dan zeker even een bezoekje aan onze kijkwoning.

Energiezuinig bouwen met Concrete House

Een mooie, moderne en strakke woning die ook nog eens enorm energiezuinig is: we bewijzen al meer dan 17 jaar dat het kan. Hoe we dat doen? Onze CEO Steven Van Olmen vertelt je alles over energiezuinig bouwen dankzij prefab betonbouw. ‘Concrete House-woningen hebben bijna altijd een E-peil lager dan 10. Ze zijn met andere woorden enorm energiezuinig.’

 1. Energiezuinigheid bij een nieuwbouwwoning is belangrijk

  Enerzijds is het voor iedereen belangrijk dat we onze ecologische voetafdruk beperken. Anderzijds merken we dat de grootste stimulans om energiezuinig te bouwen bij klanten vooral de kostenbesparing is – zeker sinds de energiecrisis. Met Concrete House bieden we bovendien een perfecte oplossing voor wie houdt van moderne architectuur en graag een energiezuinige woning wil.

 2. Het verschil tussen een traditioneel gebouwde woning en een Concrete House-woning

  In elk bouwsysteem kan er goed rekening gehouden worden met energiezuinigheid. Iedereen kan dik isoleren, een warmtepomp installeren of zonnepanelen plaatsen. Bij prefab betonbouw zijn er twee belangrijke eigenschappen die een grote rol spelen in uitstekende energieprestaties waardoor betonbouw het beter doet dan andere bouwsystemen: de hoge thermische inertie van beton én de luchtdichtheid van ons bouwsysteem.

 3. Hoge thermische inertie en luchtdichtheid

  Hoge thermische inertie betekent dat beton de warmte beter capteert dan andere bouwmaterialen, zoals houtskeletbouw. Beton neemt de warmte van buiten heel traag op en geeft die nadien geleidelijk weer af, met een constante binnentemperatuur van 22 graden in leefruimtes als gevolg. Het tweede grote voordeel is luchtdichtheid, dat kan gemeten worden aan de hand van een blowerdoortest. Onze prefab betonbouwwoningen zijn dankzij de betonconstructie enorm luchtdicht, waardoor we uiteraard heel goed scoren op die test.

 4. Een goed ventilatiesysteem

  Net omdat de woning zo luchtdicht is, is een goed ventilatiesysteem in je woning extra belangrijk. Met ons systeem doen we aan recuperatie van die uitgaande lucht. Dat wil zeggen dat de inkomende lucht wordt voorverwarmd door de uitgaande lucht in een tegenstroomwarmtewisselaar van het ventilatietoestel. De lucht hoeft met andere woorden dus niet meer zo hard opgewarmd worden, waardoor je alweer bespaart op je energiefactuur!

 5. Wat is E-peil?

  Het E-peil is een score die aangeeft hoe energiezuinig je woning is. Hoe lager de score, hoe energiezuiniger je woning. De meeste woningen van Concrete House hebben een E-peil lager dan 10. Ze zijn met andere woorden enorm energiezuinig.

 6. Wat is S-peil?

  Bij de berekening van het S-peil houdt men alleen rekening met het gebouw, met de bouwschil, en dus niet met zonnepanelen, warmtepomp of andere technische installaties. Bij het S-peil gaat men kijken hoe dik de muren en het dak zijn geïsoleerd, hoe de ramen ten opzichte van de zon staan, of er zonwering is voorzien, enzovoort. Het gaat puur om het gebouw.

 7. De toekomst voor energiezuinige woningen

  Al onze woningen zijn BEN-woningen die futureproof zijn. Zo gaan we bijvoorbeeld altijd verder in isolatiediktes dan de vereiste minima, omdat dat voor prefab betonbouw heel makkelijk is om nog beter te isoleren. Er zullen uiteraard nog wel ontwikkelingen komen in de toekomst die de bouwschil en de beglazing energiezuiniger maken, maar dat zullen geen schokkende of grootse veranderingen zijn.

 8. Technieken voor woningen

  We hebben een eigen afdeling die zich toelegt op technieken voor woningen: Concretechnics. Dankzij hen kunnen we goeie oplossingen aanbieden voor energiezuinige technieken in woningen: van warmtepompen tot zonnepanelen, van ventilatiesystemen tot batterijen. We hebben intussen al meer dan 15 jaar ervaring met warmtepompen, dus onze technieken hebben intussen hun degelijkheid zeker en vast bewezen.

Uw bouwproject in beton

Maak een afspraak voor meer informatie

Beton is een dankbaar materiaal dat zich uitstekend leent voor projectbouw.

Download onze brochure
19 mei - Open Wervendag
inspiratieboek
te Rijkevorsel Meer info