Een prefab betonwoning

Duurzaam bouwen in beton

Al sinds 2004 bouwt Concrete House lage-energiewoningen in prefab beton. Het gebruik van dit prefab beton biedt tal van voordelen, zoals de snelle bouwtijd en de grote draagkracht van de muren. Lees verder en ontdek meer over de voordelen van een betonwoning.

De voordelen van een betonwoning

Bij een prefab betonwoning worden de vloerplaten en wanden in de fabriek geprefabriceerd. Deze elementen worden dus kant-en-klaar op de werf geleverd en gemonteerd. Met dit bouwprincipe is een woning regen- en winddicht in slechts twee maanden.

Besparen op verwarmingskosten

Beton beschikt over een hoge thermische inertie; maar liefst zes keer meer dan hout. Hierdoor blijft de binnentemperatuur heel constant, wat het comfortgevoel in een betonwoning verhoogt. Ook voorzien wij onze betonwoningen van gevelisolatie. Beide factoren verlagen drastisch het aantal stookdagen per jaar, terwijl koeling in de zomer quasi overbodig is. In een moderne woning met grote raampartijen is dit geen onbelangrijk aandachtspunt.

Duurzaam en flexibel bouwen in prefab beton

Een ander interessant aspect van een betonwoning is de flexibiliteit in de tijd. Door de grote, vrije overspanningen zijn de binnenruimtes niet afgebakend door draagmuren. Het huis kan dus leven en evolueren op het ritme van de bewoners, terwijl de stevige en stabiele constructie de tijd uitstekend doorstaat.

Stijlvolle en moderne woningen

 1. Bezoek onze kijkwoning

  In Olen kan u onze kijkwoning bezichtigen. Hier krijgt u meer informatie over de gebruikte materialen en de werkwijze van ons bouwsysteem. De modelwoning is elke zaterdag zonder afspraak te bezoeken van 13u -17u (van 1 november tot 31 maart is deze open tot 16u).

 2. Vind een architect

  Concrete House heeft zelf geen architecten in dienst, maar we kunnen u wel in contact brengen met architecten in uw buurt die vertrouwd zijn met ons bouwsysteem. Het staat u ook vrij om een architect te kiezen die nog geen ervaring heeft met Concrete House. De architect kan dan beginnen aan een voorontwerp volgens uw wensen. Alvorens hij aan de slag gaat kunnen we hem ook steeds informeren over onze bouwmethode.

 3. Bespreken van een voorontwerp

  Zodra er een voorontwerp is opgemaakt door de architect bespreken wij dit samen met u. Aangezien een betonwoning meer architecturale vrijheden biedt, denken we ook graag mee over mogelijke optimalisaties - zowel op vlak van structuur als prijs. Op basis van dit voorontwerp maken we een prijsraming zodat u steeds zicht hebt op uw budget. Indien gewenst kan deze stap herhaald worden.

 4. Omzetten naar bouwaanvraagplannen

  Zodra het voorontwerp op punt staat maakt de architect de bouwaanvraagplannen op. Op basis van deze plannen kan Concrete House een gedetailleerde offerte maken. Na bevestiging wordt uw project opgenomen in onze planning en starten we met de voorbereidingen. Zo kunnen we uw project beginnen bouwen zodra de bouwvergunning verkregen is.

 5. Gesloten ruwbouw

  Ongeveer 8 à 10 weken na aanvang van de werken zijn de ramen en deuren van uw betonwoning geplaatst. De binnenafwerking kan beginnen! Omdat een woning van Concrete House een zeer beperkte energievraag heeft, kunnen wij u bijstaan om de verschillende technieken te optimaliseren en op mekaar af te stemmen. Hiervoor hebben we energiespecialisten in huis.

Uw droomhuis wordt werkelijkheid

Bezoek onze kijkwoning of maak een afspraak met ons

Een betonwoning zorgt voor een optimaal wooncomfort en evolueert mee met haar bewoners.

Download onze brochure

Wat zeggen onze klanten over ons?

In 2004 begon Concrete House met het bouwen van lage-energiewoningen in beton. Intussen realiseerden we al meer dan 300 betonwoningen, met een team van 50 werknemers. Hieronder leest u meer over de ervaringen van onze klanten.

Woningbouw in beton

Wilt u graag meer weten over prefab betonwoningen, over onze diensten of onze werkwijze? Aarzel dan niet om onze modelwoning te bezoeken of om ons uw vragen te stellen.

Huizenkijkboek
inspiratieboek
Vraag je huizenkijkboek aan Download nu