5

Een prefab betonwoning

Duurzaam bouwen in beton

Moderne en strakke prefab nieuwbouw-woningen beginnen meer en meer in het straatbeeld te verschijnen. Men wil energiezuinig bouwen zonder in te boeten aan design en ruimtelijkheid en dit liefst nog op een zo kort mogelijke tijd. Laat dit nu net enkele voordelen zijn die CONCRETE HOUSE u kan bieden.

De steeds strenger wordende EPB-eisen stimuleerden het invoeren van deze innovatieve bouwmethode waarbij hoge eisen op het vlak van isolatie en luchtdichtheid gemakkelijker behaald worden. De grote thermische inertie van een betonwoning zorgt mee voor een zeer constant en comfortabel klimaat in de woning en zorgt ook voor een laag S-peil.

De voordelen van een betonwoning

Bij een moderne prefab betonwoning worden de vloerplaten en wanden in de fabriek geprefabriceerd. Deze elementen worden dus kant-en-klaar op de werf geleverd en gemonteerd. Met dit bouwprincipe is een woning regen- en winddicht in slechts twee maanden.

Besparen op verwarmingskosten

Beton beschikt over een hoge thermische inertie; maar liefst zes keer meer dan hout. Hierdoor blijft de binnentemperatuur heel constant, wat het comfortgevoel in een betonwoning verhoogt. Ook voorzien wij onze betonwoningen van gevelisolatie. Beide factoren verlagen drastisch het aantal stookdagen per jaar, terwijl koeling in de zomer quasi overbodig is. In een moderne woning met grote raampartijen is dit geen onbelangrijk aandachtspunt.

Duurzaam en flexibel bouwen in prefab beton

Een ander interessant aspect van een prefab woning is de flexibiliteit in de tijd. Door de grote, vrije overspanningen zijn de binnenruimtes niet afgebakend door draagmuren. Het huis kan dus leven en evolueren op het ritme van de bewoners, terwijl de stevige en stabiele constructie de tijd uitstekend doorstaat.

Traject naar uw nieuwe thuis

 1. Bezoek onze kijkwoningen

  Kom langs in één van onze kijkwoningen. Onze medewerkers lichten u graag ons bouwsysteem en de gebruikte materialen toe.

 2. Vind een architect

  Iedere klant en project is voor CONCRETE HOUSE uniek. Daarom is het belangrijk een architect te vinden die uw persoonlijke wensen kan vertalen in een prachtig ontwerp. Heeft u al een architect? Dan kunnen wij hem informeren over onze werkwijze en kan hij op basis daarvan beginnen aan een voorontwerp. Heeft u nog geen architect? Dan brengen wij u graag in contact met architecten in uw buurt die ervaren zijn met ons systeem van woningbouw.

 3. Bespreken van een voorontwerp

  Zodra er een voorontwerp is opgemaakt door de architect bespreken wij dit samen met u. Aangezien een betonwoning meer architecturale vrijheden biedt, denken we ook graag mee over mogelijke optimalisaties - zowel op vlak van structuur als prijs. Op basis van dit voorontwerp maken we een prijsraming zodat u steeds zicht hebt op uw budget. Indien gewenst kan deze stap herhaald worden.

 4. Omzetten naar bouwaanvraagplannen

  Wanneer het voorontwerp op punt staat maakt de architect de bouwaanvraagplannen op. Op basis van deze plannen kan CONCRETE HOUSE een gedetailleerde offerte maken. Na bevestiging wordt uw project opgenomen in onze planning en starten we met de voorbereidingen. Zo kunnen we uw project beginnen bouwen zodra de bouwvergunning verkregen is.

 5. Gesloten ruwbouw

  Ongeveer 3 maanden na aanvang van de werken zijn de ramen en deuren van uw betonwoning geplaatst. De binnenafwerking kan beginnen! Omdat een woning van CONCRETE HOUSE een zeer beperkte energievraag heeft, kunnen wij u bijstaan om de verschillende technieken te optimaliseren en op mekaar af te stemmen. Hiervoor hebben we energiespecialisten in huis.

Uw droomhuis wordt werkelijkheid

Bezoek onze kijkwoningen

Een betonwoning zorgt voor een optimaal wooncomfort en evolueert mee met haar bewoners.

Download onze brochure

De voordelen van betonbouw door CONCRETE HOUSE

01Isolatie van betonwoning

De betonbouw wordt langs buiten volledig ingepakt met een dikke isolatielaag. Koudebruggen worden vermeden door de eenvoud van het concept.

  02Moderne bouwtechnieken

  Door de hoge luchtdichtheid worden alle woningen van CONCRETE HOUSE uitgerust met een type D ventilatiesysteem met warmterecuperatie & zomer bypass.

   03Hernieuwbare energie

   De lage energiebehoefte van de betonwoning kan gevoed worden door hernieuwbare energie, zoals een warmtepomp en zonneboiler of zonnepanelen.

    Bezoek één van onze kijkwoningen

    In 2004 begon CONCRETE HOUSE met het bouwen van moderne lage-energiewoningen in beton. Intussen realiseerden we al meer dan 300 prefab betonwoningen, met een team van 50 werknemers. Bekijk onze realisaties.

    Woningbouw in beton

    Wilt u graag meer weten over prefab betonwoningen, over onze diensten of onze werkwijze? Aarzel dan niet om onze kijkwoningen te bezoeken of om ons uw vragen te stellen.

    19 mei - Open Wervendag
    inspiratieboek
    te Rijkevorsel Meer info