Bezoek onze kijkwoningen in Herent en Olen

Kijkwoningen

Wij verwelkomen u graag in onze kijkwoningen in Olen en Herent. Onze medewerkers staan voor u klaar om u ons bouwsysteem en de gebruikte materialen toe te lichten.

Onze kijkwoningen zijn vrij toegankelijk volgens onderstaande openingsuren. Andere dagen is dit enkel mogelijk na afspraak.

Kijkwoning Herent

Elke zaterdag van 10u00 – 16u00

Mechelsesteenweg 1094
3020 Herent

Op 24 maart 2018 openden we deze nieuwe energie neutrale kijkwoning in Herent. Langs de drukke Mechelsesteenweg lonkt onze kubusvormige woning met schuine zijdes. De schuine zijden van het bouwperceel maakten het de architect niet gemakkelijk. Dankzij zijn doordachte aanpak en de vele mogelijkheden van beton slaagde hij er in om een compacte en eigentijdse woning te creëren met veel natuurlijk daglicht. Het daglicht dringt door tot ver in de kelder, waardoor de kelder als volwaardige leefruimte gebruikt kan worden. De betonconstructie maakt het ook mogelijk om met een grote zwevende constructie te werken in de linker zijgevel. Dit zorgt voor voldoende privacy op de bovenverdieping, ondanks het vele natuurlijk daglicht. Het karakter van de betonconstructie en de verschillende mogelijkheden zijn ook aan de binnenzijde van de woning zichtbaar. De allernieuwste technieken werden samengebracht op 3m² in een energiebox. Samen met een ver doorgedreven isolatie en de grote luchtdichtheid en thermische inertie van de betonwanden zorgt dit voor E-peil 8 en S-peil 23.

Kijkwoning Olen

Elke zaterdag van 13u00 – 16u00

Stadsestraat 24
2250 Olen

Onze lage-energie woning in Olen werd gebouwd in 2010. Al van op de afrit van de E313 in Herentals-Oost springt de strakke, witte gevel meteen in het oog. Deze woning met leefkelder en grote glaspartijen is na 8 jaar nog steeds een toonbeeld van ruimtelijkheid. De grote luchtdichtheid en de thermische inertie van de betonwanden zorgen samen met een ver doorgedreven isolatiepakket voor een lage-energiewoning met E-peil 9.

Heeft u nog vragen na uw bezoek?

Contacteer ons voor meer informatie

Onze kijkwoning geeft u alvast een goed beeld van hoe een betonwoning eruitziet.

Lees meer over CONCRETE HOUSE
Huizenkijkboek
inspiratieboek
Vraag je huizenkijkboek aan Download nu