5

23 oktober 2022 – Nieuwbouwzondag te GROBBENDONK

Concrete House

Op 23 oktober 2022 organiseert de krant “De Zondag” opnieuw het evenement Nieuwbouwzondag over heel Vlaanderen. Nieuwbouwprojecten, modelappartementen, kijk- en inspiratiewoningen en nieuwe verkavelingen openen speciaal voor kandidaat-bouwers op die dag hun deuren.

Ook tijdens deze editie heten wij u van harte welkom in een energiezuinige Concrete House woning.

 

Situering

De woning is gesitueerd op een ruim perceel in een residentiële verkaveling. De woning werd ingeplant aan de noordzijde van het perceel om zoveel als mogelijk het zonlicht, ’s middags en ’s avonds, in de woning te laten binnenkomen.

Concept 

De woning is bijna volledig onderkelderd, uitgevoerd als leefkelder, geïsoleerd en voorzien van ventilatie en verwarming. Ter hoogte van de voorgevel is een patio geplaatst met verdiepingshoge ramen, waardoor er een overvloed van natuurlijk licht in de kelder binnenstroomt. Hier werden een thuisbureel en hobbyruimtes voorzien. De ‘donkere’ kelderruimtes werden ingericht als technische ruimte, wasplaats en berging.

Het gelijkvloers is, door het bouwsysteem met prefabbetonwanden en predallen als afdek tussen gelijkvloers en verdieping, opgevat als één grote open ruimte. Enkel de betonnen buitenschil, één dragende wand in zichtbeton langs de trap en enkele stalen liggers fungeren als draagstructuur. De gehele achtergevel en een deel van de linker zijgevel (zuidgericht) is opgebouwd uit raampartijen van vloer tot plafond. Hierdoor is er vanuit de ganse woning een prachtig uitzicht naar de tuin en wordt ‘buiten’ ook ‘binnen’. Bij de zuidgerichte gevels is het bouwvolume van de verdieping overkragend t.o.v. van de raampartijen van het gelijkvloers gebouwd – een constructie die met het prefabbetonsysteem eenvoudiger kan uitgevoerd worden. Deze overkraging zorgt ervoor dat een mogelijke oververhitting in warme periodes wordt vermeden. De overkragende volumes aan de zuidzijde, de screens op de grote raampartijen en de inerte eigenschappen van de betonwanden, zorgen ervoor dat het te behalen S-peil, binnen de EPB-regelgeving, met deze bouwmethode toch kan behaald worden, ondanks de extra grote raampartijen.

Op de verdieping is de woning ingedeeld met een masterbedroom, dressing en aansluitende badkamer, opgevat als een glazen box in de ruimte, twee kinderkamers, een apart toilet en een extra douchekamer. De niet-dragende wanden tussen de verschillende functies/kamers zijn opgebouwd uit kastelementen en/of gyprocwanden die een flexibele (her)indeling van de ruimtes mogelijk maken.

Gevelafwerking 

De gevels zijn afgewerkt met witte crepi voor het volume van de eerste verdieping en een grijze cementering voor de overige gevelvlakken.

Technieken

De woning is voorzien van de meest performante technieken:

  • Domotica en overwegend LED-verlichting
  • Ventilatie D+ ingestort in de betonvloeren
  • Warmtepomp lucht-water met overal vloerwarming (verwarming en koeling)
  • Fotovoltaïsche zonnepanelen

 

Waar?   Hooidonk 2A – 2280 GROBBENDONK

Wanneer?  
Zondag 23 oktober 2022 – 10u00 tot 17u00
.

Tot dan!

Contacteer ons

Bent u geïnteresseerd in betonbouw en wilt u graag een afspraak maken? Of heeft u vragen over Concrete House? Aarzel niet om ons te contacteren of onze kijkwoning te bezoeken.

19 mei - Open Wervendag
inspiratieboek
te Rijkevorsel Meer info