5

7 mei 2023 – Open Wervendag SCHOTEN

Concrete House

Tijdens Open Wervendag op 7 mei 2023 kan je zien hoe Belgische bouwbedrijven duurzaamheid en energiezuinigheid combineren bij de bouw van nieuwe woningen, appartementen, publieke ruimten, openbare gebouwen, …  Ook tijdens deze editie kan je een Concrete House woning bezoeken. Meer nog, we heten jullie van harte welkom in 2 prachtige betonwoningen.

Twee prachtige energiezuinige betonwoningen

De compactheid van het project en het doordacht benutten van de kelderruimtes hierbij maakte het mogelijk om het programma te lijmen met de woonparkvoorschriften. Deze compactheid samen met thermisch inerte betonwanden, de doorgedreven isolatie en toegepaste technieken maken deze woningen tot parels op gebied van energiezuinigheid.
    

    

     

Bezienswaardigheid

Beide woningen zijn toegankelijk voor een bezoek. Verken zelf deze moderne beton woningen met grote open leefruimtes en de leefkelder met kelderpatio. Kom met eigen ogen zien dat energiezuinigheid en een strak design hand in hand gaan.

Niet te missen

Elk project vertrekt vanuit een eigen benadering waarbij zeker bij deze opdracht de ontwikkelaar -Vexillum Real estate – een grote inbreng had. Deze had de opportuniteit om beide naast elkaar gelegen percelen te verwerven die gezegend waren met een diepe zuid gelegen tuin. De logica van deze ligging en oriëntatie respecterend werd met eenvoudige volumes getracht te komen tot een eerlijke architectuur zonder franjes. Hierbij stonden grote glaspartijen en een open zicht naar de tuin centraal in combinatie met een eerder gesloten voorgevel. Bij beide woningen werden de leefruimten geschakeld aan de buitenruimte waarbij de centrale trap tussen de verdiepingen daglicht doorheen de hele woningen filtert. Telkens werd een patio naar de kelder geïntegreerd die als zichtas voor het gelijkvloers daglicht filtert naar de kelderverdieping. Hierdoor worden de ruimtes gelegen langs deze patio in de kelder opgewaardeerd naar kwalitatieve leefruimten. Wat materialisatie betreft werd gekozen voor een vlakke pleister met betonlook in aardetint. In combinatie met de houtbekleding ontstaat hierdoor een natuurlijk zacht ogend geheel in harmonie met de grote raampartijen.

Waar?   Wezelsebaan 102 A en B – 2900 SCHOTEN
.
Wanneer?  
Zondag 7 mei 2023 – 10u00 tot 17u00

.

Parking?   Parking De Zeurt: Eksterdreef 6 – 2900 SCHOTEN
.
Tot dan! 

Contacteer ons

Bent u geïnteresseerd in betonbouw en wilt u graag een afspraak maken? Of heeft u vragen over Concrete House? Aarzel niet om ons te contacteren of onze kijkwoning te bezoeken.

19 mei - Open Wervendag
inspiratieboek
te Rijkevorsel Meer info