5

GETUIGENIS bouwheer

Concrete House

Concrete House bouwt op dit moment jaarlijks een zeventigtal gebouwen. Dat gaat zowel om particuliere woningen als om handelspanden. De steeds strenger wordende EPB-eisen zorgen ervoor dat mensen steeds meer interesse krijgen in onze bouwmethode, aangezien we de hoge eisen op het gebied van isolatie en luchtdichtheid makkelijker bereiken. Prefab betonbouw heeft daarnaast een korte bouwtijd, op een halve dag kunnen we het volledige gelijkvloers van een gebouw optrekken. Ook leent onze techniek zich perfect voor moderne architectuur, aangezien we door de sterke materialen grote overspanningen en grote raampartijen kunnen optrekken. En een laatste grote troef is de duurzaamheid en flexibiliteit van het gebouw. Onze betonnen structuren zijn oerdegelijk, de buitenmuren zijn dragend en enkel de noodzakelijk dragende binnenwanden worden in beton uitgevoerd. Hierdoor kan de volledige inrichting makkelijk aangepast worden. Mensen kunnen de kamerindeling veranderen of het gebouw zelfs een volledig andere functie geven.

Kijkwoningen

Om mensen te overtuigen van de kracht van ons product zijn onze kijkwoningen in Olen en Herent heel belangrijk. In die woningen tonen we hoe prefab betonbouw gecombineerd met de juiste technieken zoals zonnepanelen, zonneboilers en een batterijenpakket voor een zo goed als energie neutrale woning zorgt. Beton beschikt over een hoge thermische inertie waardoor de binnentemperatuur heel constant blijft. Zelfs met grote raampartijen moet je in de winter amper stoken en is in de zomer koeling bijna overbodig. Het rendement van zonnepanelen en zonneboilers kan hierdoor gebruikt worden om te voorzien in het overige verbruik in de woning. Zo vang je piekverbruik op en zijn onze woningen klaar voor het nieuwe capaciteitstarief. Sterker nog, in onze woningen ga je nog amper elektriciteit van het net moeten gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over onze kijkwoningen.

Kijkwoning Olen           Kijkwoning Herent

Getuigenis 

“In 2019 hebben we onze prefab betonwoning gebouwd met Concrete House. Eigen aan deze bouwmethode is de zeer goede luchtdichtheid en de enorme thermische inertie van de betonnen constructie. Deze betonnen constructie is volledig ingepakt met performante isolatie en buitenafwerking. De keldervloer en -wanden hebben we ook mee laten isoleren, zodat de kelder ook mee in het beschermd volume zit. Desondanks de kelder niet extra verwarmd is, is het zowel in de zomer als in de winter een aangename 20°, ideaal om in te sporten en een leuke speelruimte voor de kinderen.”

“De woning, inclusief de kelder, wordt geventileerd met een ventilatiesysteem type D met warmtewisselaar en slimme sturing. Het gelijkvloers en de verdieping zijn voorzien van vloerverwarming die aangesloten zijn op een modulerende lucht-water warmtepomp. In de zomer kunnen we met de warmtepomp koelen. Sanitair warm water wordt geproduceerd door 2 zonnecollectoren die een buffervat van 800 liter opwarmen, enkel in een periode met weinig zon in de winter springt de warmtepomp bij. Deze technieken werden geplaatst door Concretechnics, de studies werden opgemaakt door EBIK. Beide zijn dochterbedrijven van Concrete House, zodat alles perfect op elkaar werd afgestemd. 20 zonnepanelen dekken het grootste deel van onze energiebehoefte, dat we door onze digitale elektriciteitsmeter gemakkelijk kunnen monitoren.”

“Zo is ons voorschot op de energiefactuur al enkele keren verlaagd van oorspronkelijk 90€ naar 40,44€ per maand.”

Energie-voorschot Energie-voorschot

“Niet slecht voor een woning met een bewoonbare oppervlakte van 377m² (incl. kelder). Tevens betalen we geen prosumententarief en we hebben geen gasaansluiting moeten voorzien. Door het E-peil van 10 moeten we eveneens 5 jaar geen kadastraal inkomen betalen!”

Technische ruimte

 

Bedankt voor deze fijne getuigenis!

Contacteer ons

Bent u geïnteresseerd in betonbouw en wilt u graag een afspraak maken? Of heeft u vragen over Concrete House? Aarzel niet om ons te contacteren of onze kijkwoning te bezoeken.

19 mei - Open Wervendag
inspiratieboek
te Rijkevorsel Meer info