5

Prefab constructies in beton zijn in België eerder uitzonderlijk, hoewel ze heel wat voordelen bieden in vergelijking met de meer traditionele bouwmethode. Een kennismaking.

De steeds strenger wordende EPB-eisen stimuleerden het invoeren van deze nieuwe bouwmethode waarbij de hoge eisen op het vlak van isolatie en luchtdichtheid gemakkelijker behaald worden. Beton wordt nog te vaak gezien als een ruw materiaal dat vooral voor structurele werken wordt gebruikt. Toch beschikt het over unieke, technische en esthetische kwaliteiten. Een doordacht gebruik ervan doet beton in zijn veelzijdigheid schitteren.

Prefab woning

Dat is de precies de missie van de firma Etib NV, gespecialiseerd in de bouw van kelders in waterdicht beton. Met Concrete House stellen wij onze knowhow ter beschikking voor al wie op zoek is naar een nieuwe manier van bouwen en daarbij tal van voordelen wil genieten. Het gebruik van prefab beton verleent huizen een hedendaagse soberheid, terwijl ze toch over een enorm thermisch comfort beschikken.

In 2004 is ETIB NV gestart met het bouwen van lage energie woningen in beton. Voorheen bouwde ETIB nv als marketleider enkel betonkelders. Dit lag aan de basis van deze nieuwe bouwtechniek. Intussen zijn er al meer dan 300 referenties van onze betonwoningen te berichtigen. Dit doen we met een team van werknemers.

 

19 mei - Open Wervendag
inspiratieboek
te Rijkevorsel Meer info