5

15 mei 2022 – Open Wervendag te HAM

Concrete House

Op 15 mei 2022 organiseert de Confederatie Bouw een nieuwe editie van Openwervendag.
Ook tijdens deze editie heten wij u van harte welkom in een Concrete House woning.

De woning is ingeplant op een bosrijk perceel in een zeer rustige straat die uitgeeft op een landbouw- en natuurgebied. Door het behoud van de natuurlijke omgeving komt de brutalistische vormgeving van de woning – een afwisseling van ruwe en gladde zichtbetonvolumes, met grote glaspartijen en houten latwerk – extra tot uiting.

Bezienswaardigheid

De woning is volledig onderkelderd. Met uitzondering van de technische ruimte is de kelder opgevat als één grote ruimte. Het gelijkvloers is, door het bouwsysteem met prefabbetonwanden ook als ‘open plan’ vrij indeelbaar. De buitenschil is opgevat als een afwisseling van gesloten (zichtbeton binnen en buiten) en open (raampartijen van vloer tot plafond) vlakken. De bouwvolumes en raamvlakken zijn zodanig gepositioneerd dat er overal in de woning overvloedig licht binnengetrokken wordt en dat er vanuit iedere functie/ruimte aangename perspectieven ontstaan binnen de woning en naar de omgeving toe. Hierdoor voelt de woning, ondanks haar beperkte footprint, ruimtelijker en groter aan. Op de verdieping is de woning op de klassieke manier ingedeeld.

Opgelet

Een, qua oppervlakte, bescheiden woning maar door de ligging, door een doordachte ruimtelijke en vormelijke opbouw en door de consequente materiaalkeuze een ‘impressionant’ project. De woning is voorzien van de meest performante technieken: domotica en overwegend LED-verlichting, ventilatie D+, warmtepomp lucht-water met overal vloerwarming (verwarming en koeling), zonnecollectoren met boilervat voor opwarming SWW en fotovoltaïsche zonnepanelen.

Niet te missen

Het unieke bouwsysteem met prefab betonwanden is zeker een bezoek waard! De natuurlijke uitstraling van het industrieel, in het zicht blijvend beton, wordt doorgetrokken in de afwerkingsmaterialen (brede houten plankenvloeren, natuursteen tegels, houten keukenafwerking, …) Het vast meubilair, binnendeuren, e.d. zijn op maat gemaakt met gebruik van dezelfde vormentaal en afwerking. Door deze consequente keuzes straalt de woning, ondanks haar semi-industriële opbouw, rust en en warmte uit.

Waar?   Vijverstraat 14 – 3945 HAM
……………(via E313 – afrit 25a Tessenderlo)
.
Parking?   Geneberg, rechts naast nr. 75 – 3945 HAM
……………(via E313 – afrit 25a Tessenderlo)
.
Wanneer?  
Zondag 15 mei 2022 – 10u00 tot 17u00
.

Tot dan!

Contacteer ons

Bent u geïnteresseerd in betonbouw en wilt u graag een afspraak maken? Of heeft u vragen over Concrete House? Aarzel niet om ons te contacteren of onze kijkwoning te bezoeken.

19 mei - Open Wervendag
inspiratieboek
te Rijkevorsel Meer info